Månadsarkiv: april 2024

Mina stora tjejer

Samantha och Mary är just nu 11 och 10 år gamla. Mina pseudotvillingar. Mina äldsta flickor. Oj, vilka samtal vi har ibland. Och vad kloka ni börjar bli. Fortsätt vara så nyfikna på livet och på allting runtomkring er. Fortsätt ta reda på saker, fortsätt lära er saker. Fortsätt utvecklas till de fantastiska kvinnor jag vet att ni kommer bli! Älskar er två något så oerhört mycket.

Mary 10 år!

Idag firade vi Mary som har fyllt 10 år! Det blev ett härligt kalas där fyra av hennes absolut närmaste vänner bjöds in till tacos och glass. Det blev massor av lek, stoj och skratt i fem timmars tid. Helgrymt att tjejerna kunde hålla igång så länge! Det häftigaste jag såg var nog ändå hur Mary lyste upp när hon fick träffa en före detta klasskamrat som hon inte träffat på 9 månader nu. De två blev som Piff och Puff, Ler och Långhalm eller ja, vilken liknelse ni nu väljer att använda er av. Helt oskiljaktiga. Så härligt att få se henne skratta, le och verkligen busa och stoja. Det var längesedan nu. Tänker att den här sommaren får vi passa på att träffa hennes vän flera gånger. Boosta den vänskapen ännu mer nu.

Mary var även hon helnöjd med dagen och kalaset. Så glad över det hon fick och över vännerna som kom. Innan de kom var hon så nervös, tänk om de skulle få idétorka på vad de skulle hitta på? Tänk om vännerna fick det tråkigt? Alla såna tankar dök upp hos henne men, allting flöt på och verkligen blev till en sådan succé för henne. Så tacksam!

Marys födelsedag idag

Idag fyller min näst äldsta dotter år! Hon blir hela 10 år gammal. Tänk, tvåsiffrigt nu då. Och oj som hon har längtat, räknat ner och verkligen sett fram emot den här dagen. Presenter och glass blev det med. Hon bestämde maten så det blev grillat. Riktigt gott. Vi har nästan gjort som en tradition att grilla när det är någons födelsedag, men det är en härlig tradition tycker jag. De kom från deras pappa idag (växelvis boende) och därför kunde jag inte vara med och fira henne på morgonen men.. Nu fick hon ju två firanden.

Mary… Nu vänder jag mig direkt till dig. Oj, så jag älskar dig. Du är verkligen någon som tänker djupt, tänker länge igenom saker och ting innan du frågar om något eller så. Du är inte den som kastar ur dig saker eller handlöst ger dig in i saker. Du är en aktiv, väldigt omtänksam och glad tjej. Jag önskar dig allt gott i livet och jag älskar dig mer än du någonsin kommer att ana.

Samanthas födelsedagspresent

Ikväll var en helt underbar kväll tillsammans med Samantha. Vi åkte in till Jönköping och såg på en live konsert med en orkester som spelade musiken från Harry Potter filmerna. Så underbart det var att få med mig henne på detta, vi som delar samma intresse och allting. Det gav mig så mycket att se henne så ivrig inför någonting. Och så till råga på allt så vann hon 50 points till hennes elevhem (Slytherin). Den som gav henne de poängen är han som i filmerna spelar Frank Longbottom (Nevilles pappa). Tack Samantha för en trevlig kväll ihop!

Samantha blir 11 år

Idag fyller min äldsta dotter år. Hon blir 11 år, tänk att jag har fått varit äran att vara mamma i 11 år nu. Det är inte klokt vad tiden går. Jag menar.. Här sitter jag 11 år senare och blivit mamma till ytterligare tre underbara flickor och bonusmamma till tre. Utan barnen vore livet så otroligt tråkigt.

Samantha. Du är så otroligt nyfiken, livsglädjen sprudlar från dig. Du är verkligen en solstråle som vill veta allt. Du har så lätt för språk och suger till dig allt om engelska bland annat. Du tar på dig lite väl mycket ansvar över dina syskon som du inte borde ha som elvaåring men.. jag älskar att se din omtanke om dem, hur din omsorg och hur din medmänsklighet låter dig vara behjälplig när du behövs. Älskar din godhet, din ödmjukhet och din envishet. Älskar dig!

Min hörselskada

Såhär kan det se ut i en hörselkurva (audiogram) för en hörande person. Det vill säga man hör rätt små viskningar, fåglarnas kvitter, kylskåpsfläkten och liknande.

Men såhär ser mina kurvor ut istället. Den kurva som är längst ner på alla tre bilder är min högra sida. Jag räknas som döv på den sidan. Om jag håller en telefon vid det örat hör jag ATT någon pratar men jag kan aldrig urskilja ett enda ord som sägs, med det örat. Och när jag gjorde ett test att jag skulle få syn på ungefär hur mycket jag hör av det som sägs i min omgivning så utan hörapparater (dvs inga hjälpmedel till att höra bättre) så hörde jag ungefär 38% av allt som sades i rummet. Däremot, med hörapparater så hör jag kanske 65%. Nu var det också i ett rum där jag höra allting från en radio och jag skulle upprepa vad den sa, så jag hade ju inte heller tillgång till att kunna läsa på läpparna, se kroppsspråk eller liknande heller – som ju brukar kunna vara en fördel och till stor hjälp för mig i att jag ska kunna hänga med i omgivningens diskussioner och samtal.

Ett favoritrecept

Det här är någonting som jag verkligen älskar att äta/dricka (beror lite på hur man ser på det). Det är någonting som kallas för Flytgroda och det är från då jag var ungdomsledare i kyrkan när jag växte upp. Då hade vi någonting vi kallade för FROG (Fully Rely On God) – Café. Det serverades både glass, dricka, varma mackor och lite annat smått och gott samtidigt som det fanns massor med spel. Mot slutet av kvällen brukade vi avsluta med att ha en kortare andakt för de som ville vara med på den. Vi umgicks mycket och hade bra samarbete mellan kyrkorna i samhället. Receptet då? Det kommer här nedan, alldeles strax. Men jag vill först också betona att jag totalt älskar den här Flytgrodan än idag. Så jag tycker absolut att du borde prova den!

Ta ett glas, börja fyll den med läsk – cirka 2-3 cm i botten. Det är valfritt vilken läsk, men de som jag själv tycker passar bäst är antigen coca-cola, päronsoda eller sockerdricka.

Sedan fyller du på med vaniljglass.

Fyll sedan på med ungefär lika mycket läsk till.

Toppa detta med grädde och strössel.

Använd gärna ett sugrör till att kunna dricka läsken, eller en sked till glassen och grädden.